PROJECT 9


Speeltoestellen 2018/2019/2020

Door succesvolle ervaringen met de eerder geleverde zes speeltoestellen, gaan we in 2020 alle 14 scholen voorzien van één set goals en ballen en krijgen de scholen allemaal een 4-zitsschommel. Hierdoor worden alle scholen aantrekkelijker gemaakt voor de kinderen. Financiering wordt gerealiseerd door de verkregen fondsen van Triodos foundation, Emmaus Bilthoven en donatie van St. Wilde Ganzen.

In het voorjaar 2018 werd onze stichting aangenaam verrast door leerlingen van groep 7 van basisschool De werkplaats. De kinderen vroegen of ze een inzamelingsactie op school mochten organiseren voor de Stichting. Uiteraard hebben wij dit fantastische initiatief snel omarmd en de kinderen organiseerden een markt waar ze allerlei lekker eten zoals pannenkoeken verkochten. Voor de mooie opbrengst van €121,00, hebben de kinderen in overleg met ons hun eigen bestemming geformuleerd: ze zouden het leuk vinden als van dat geld goaltjes gemaakt zouden kunnen worden. Dat hebben we voorgelegd aan onze coördinator in Ghana en hij vond het heel bijzonder dat kinderen op de WP zo begaan zijn met de kinderen in Ghana! Op onze Ghanese scholen zijn geen sport- of speeltoestellen beschikbaar. De Stichting heeft na de zomer opdracht gegeven om 2 doeltjes met netten te laten maken en er zijn ook nog 2 goede voetballen aangeschaft. Begin december zijn de doeltjes en ballen geleverd en de kinderen mochten er direct mee spelen, ze waren super er blij mee!!! Zie het resultaat op de foto. De sportspullen zijn geschonken aan de Corsa school met ca. 500 leerlingen.

De reacties van de kinderen waren overweldigend. De Headmaster stuurde ons het volgende whatsapp bericht; ‘’our school pupils were overwhelmed with joy upon seeing the sport equipment! They trooped to the field to play’’ . Namens het schoolhoofd danken wij de werkers (kinderen) en medewerkers van De Werkplaats Basisonderwijs voor deze leuke en spontane actie!
Media bekijken