PROJECT 8

Schoolmeubilair 2 2018

Toen John, Indra en Esther tijdens hun reis in 2017 met eigen ogen zagen dat het slecht gesteld was met het aantal zitplaatsen in de Ghanese scholen, hebben ze in overleg met de schoolhoofden de opdracht gegeven om tafels, stoelen en banken te laten maken voor circa 500 zitplaatsen (Project schoolmeubilair 6).
De meeste meubels waren schoolbanken, tafels en stoelen en wat boekenkasten. Die zijn allemaal door lokale timmerbedrijfjes gemaakt wat de lokale economie ook ten goede kwam. Dit eerste meubelproject is afgelopen zomer gerealiseerd. Daarna kwam gezien het enorme tekort wederom het verzoek om nog zo’n aantal schoolmeubilair te laten maken. Ook hier is inmiddels gevolg aan gegeven (Project schoolmeubilair 8). Afgelopen oktober zijn alle meubels afgeleverd aan de 13 public schools. De schoolhoofden en kinderen konden hun geluk niet op!
Dit schoolmeubilair hebben we kunnen realiseren dankzij bijdragen van Kindergemeenschap De Werkplaats in Bilthoven. Het betreft opbrengsten van de Kerstmarkt 2017 van de basisschool, de sponsorloop georganiseerd door kinderen van het middelbaar onderwijs voor het afscheid van Jos Heuer, oud-directeur Bedrijfsvoering van de WP). Daarnaast ontvingen wij een mooi bedrag voor dit meubelproject van de Triodos Foundation in Zeist,
Media bekijken